Biografie

Baukje aan de slag

Baukje Exler heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor Opvoedkunst te Zeist en is vervolgens bijna 9 jaar werkzaam geweest als peuterjuf op ’t Elfenbankje te Utrecht. Gedurende deze periode heeft Baukje zich bekwaamd in het schilderen met oliepastel krijt waarbij kunstenaar Leo Klein haar inspirator is geweest.

In 2004 heeft Baukje besloten om haar eigen weg te gaan en Atelier Exler opgericht, een atelier gespecialiseerd in oliepastel. Maar ook schilderen in acryl heeft haar interesse.

“Je bent van harte welkom in het atelier. Bel wel even van tevoren voor een afspraak.”

Haar belangrijkste activiteiten betreffen de verkoop en kunstuitleen van bestaande schilderijen, het schilderen in opdracht en het geven van cursussen en workshops in schilderen met oliepastel. Inmiddels geeft Baukje aan diverse groepen les. Sinds een aantal jaar verkoopt Baukje ook gedrukte kaarten gebaseerd op eigen werk. Inmiddels verkoopt Baukje de kaarten vooral in Nederland en Duitsland.

Daarnaast staat Baukje regelmatig op kunstmarkten, organiseert ze open dagen en koopavonden en exposeert ze. Haar schilderijen worden regelmatig geëxposeerd.

Het doel is om het atelier nog verder uit te bouwen. Zo ontwerpt Baukje regelmatig nieuwe kaarten en is de introductie van het nieuwste product ‘posters’ een feit. Denk verder aan het creëren van kalenders en het combineren van andere technieken met oliepastel.