Biografie

Baukje aan de slag

Baukje Exler heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor Opvoedkunst te Zeist en is vervolgens bijna 9 jaar werkzaam geweest als peuterjuf op ’t Elfenbankje te Utrecht. Gedurende deze periode heeft Baukje zich bekwaamd in het schilderen met oliepastel krijt waarbij kunstenaar Leo Klein haar inspirator is geweest.

In 2004 heeft Baukje besloten om haar eigen weg te gaan en Atelier Exler opgericht, een atelier gespecialiseerd in oliepastel. Schilderen met acryl heeft eveneens haar interesse. En daarnaast combineert Baukje oliepastel krijt met bijvoorbeeld andere materialen als ecoline.

“Je bent van harte welkom in het atelier. Bel wel even van tevoren voor een afspraak.”

Haar belangrijkste activiteiten betreffen de verkoop en kunstuitleen van (bestaande) schilderijen, het schilderen in opdracht en het geven van cursussen en workshops in schilderen met oliepastel. Inmiddels geeft Baukje aan diverse groepen les.

Naast het schilderen is het ontwerpen van kunstkaarten voor zowel volwassenen als kinderen een grote passie. De kaarten laat Baukje drukken en in haar webwinkel zijn dan ook meer dan 90 verschillende soorten kaarten te koop. Maar ook in vele andere (web)winkels in Nederland, Duitsland, Denemarken, Oostenrijk, België, Zwitserland en andere landen zijn haar kaarten inmiddels te koop. 

Daarnaast staat Baukje regelmatig op kunstmarkten, organiseert ze open dagen en koopavonden en exposeert ze op diverse plekken.

Het doel is om het atelier nog verder uit te bouwen. Zo ontwerpt Baukje regelmatig nieuwe kaarten en is de introductie van het nieuwste product ‘posters’ een feit. Denk verder aan het creëren van kalenders en het combineren van andere technieken met oliepastel.